Informatie — Strijp-S

Hier vind je algemene informatie over Strijp-S. Van de historische gebouw iconen tot groepsrondleidingen.

Informatie­­centrum

Wil je meer weten over Strijp-S? Er zijn diverse organisaties die rondleidingen en inspiratietours verzorgen op Strijp-S.

Tijdens deze inspiratietour kom je ogen en oren tekort. Creatief talent, design, duurzaamheid, technologie, innovatie, food, retail en fun; je vindt het allemaal op Strijp-S.

Klokgebouw — Strijp-S

Rond-
leidingen

Never Ever Blue

Never Ever Blue kent Strijp als geen ander en organiseert in samenwerking met bewoners en ondernemers evenementen voor bedrijven en zakelijke relaties. Van bedrijfsfeesten tot creatieve brainstorms en van netwerkevents tot het verzorgen van een unieke vergaderlocatie! Elk event wordt op maat gemaakt, waardoor het perfect aansluit op je persoonlijke wensen en interesses.

Samen met zakelijke relaties Strijp (nog) beter leren kennen? Onder begeleiding van ervaren hosts van Never Ever Blue bezoek je samen met collega’s of zakelijke relaties interessante hotspots, inspirerende ondernemers en verborgen pareltjes. Met als take-away inspiratie, energie en nieuwe inzichten!

Never Ever Blue

T. 040 – 780 5141 / Info@nevereverblue.nl / nevereverblue.nl

Klokgebouw — Strijp-S

Rondleidingen op Strijp-S met een ervaren gids

Brandstore Eindhoven (VVV) is al jaren gefascineerd door Strijp-S: het oude Philips terrein en historisch erfgoed. Tijdens dit groepsuitje vertelt een ervaren gids over het Philipsverleden van Strijp-S, het voormalig Philips fabrieksterrein (ook wel de Verboden Stad genoemd), de vele creatieve ontwikkelingen en de toekomstplannen. Heb je aanvullende wensen, neem contact met ons op voor een gesprek. Wij geven graag persoonlijk advies.

Brandstore Eindhoven (VVV)

T. +31 (0)40 2979115 / groepen@vvveindhoven.nlthisiseindhoven.com

Braintours

Hoor het verhaal uit de eerste hand van iemand die vanaf het prille begin bij transformatie was betrokken. Boek een rondleiding!

Naast een rondleiding kun je bij Braintours ook terecht voor groepsuitjes, workshops en familie- en kinderfeestjes. Er zijn tientallen opties waaronder virtual reality games, percussieworkshops en zelf kleding, 3D printing of ijs maken.

Bel of mail voor informatie en tarieven naar:
T. +31 (0)641880888 / info@braintours.nl / www.braintours.nl

Relactive Events

Ben je op zoek naar een uniek en leuk teamuitje, bedrijfsuitje, workshop, tour, stadsspel of teambuilding te Strijp-S?
Dan heeft Relactive Events een fantastisch en breed aanbod. Sinds 2010 opereren zij te Strijp-S (Glasgebouw) en zijn zij het grootste en meest duurzame evenementenbureau. Naast groepsactiviteiten op Strijp-S komen zij ook op andere locaties. Relactive Events organiseert met eigen instructeurs, gidsen en trainers voor bedrijven, instellingen, studenten en particuliere groepen (10-1000+ personen) een geslaagde dag! Bel, mail of maak een afspraak!

Relactive Events (een merk van QMandS bv)
T. +31 (0)40 2524656 / www.relactive-events.nl / info@relactive-events.nl  

02
03

Frisse gebouwen van een zuivere architectuur.

De iconen van Strijp-S
01

Klok
gebouw

Het Klokgebouw is naast een markant herkenningspunt, evenementenlocatie ook één van de gebouwen op Strijp-S waar veel creatieve bedrijven zijn gevestigd. Een broeinest voor creatief talent. Hier vindt je designers, architecten, ontwikkelaars en nog veel meer.

Meer informatie
02

Anton
& Gerard

Trudo transformeerde de gebouwen aan de Hoge Rug tot een zeer bijzondere plek om te wonen en te werken. Eén ding is echter onaangetast gebleven: de karakteristieke industriële uitstraling, van binnen en van buiten. Op het dak van beide gebouwen is een daktuin gerealiseerd met een riant uitzicht over de stad: een unieke buitenruimte voor de lofthuurders.

Meer informatie
03

Het Microlab

Microlab is een co-workingspace, kantoorruimte en conferentieruimte inéén; in het voormalige Philips SFH-gebouw zijn flexibele werkruimtes gerealiseerd. Naast de kantoorruimtes zijn hier ook werkplaatsen te vinden.

Meer informatie
04

Machine­kamer

Philips' voormalige energiehuis herbergt Restaurant Radio Royaal. dertienhonderd vierkante meter ruw industrieel design met een geweldige frans-duitse keuken. Hier kun je dineren in de typische rauwe stijl van Strijp-S.

Meer informatie
05

Apparaten­fabriek

De Apparatenfabriek is door Trudo herontwikkeld tot bedrijfsverzamelgebouw met meer dan 100 werkruimtes verdeeld over circa 20.000 vierkante meter aan commerciële ruimte en bedrijfsruimte voor de creatieve industrie.

06

Veem
gebouw

Het Veem is een verzamelgebouw. Op de benedenverdieping vind je Vershal het Veem, de dagelijkse overdekte versmarkt op Strijp-S. Ruiken, proeven, eten, drinken, kopen en koken. Op de bovenliggende verdiepingen zijn onder andere Enversed (Virtual Reality Event Center) en Duurzame kost gevestigd.

Meer informatie
07

SX
gebouw

Sinds 2014 een van de blikvangers van Strijp-S: het SX-gebouw, vroeger een van de vele fabrieksgebouwen van Philips, nu dé plek waar sport, marketing en media samenkomen. In SX huizen inmiddels meer dan vijftig ondernemers, allemaal met één gemeenschappelijke deler: een ongebreidelde liefde voor sport.

Meer informatie
08

Natlab

In het voormalige Natuurkundig laboratorium van Philips huist tegenwoordig bioscoop Natlab, voorheen: Plaza Futura. Sinds 2013 is Natlab een filmtheater met een breed aanbod culturele activiteiten. Naar Natlab ga je voor de betere film, voor theater, dans, exposities, lezingen en debatten. Bovendien heeft Natlab een café-restaurant waar je heerlijk luncht, dineert of borrelt.

Meer informatie
09

Area51
Skatepark

Skatepark Area51 is gevestigd in gebouw SEU en is met zijn 2800 vierkante meter Nederlands grootste indoor skatepark. Naast het uitgebreide street gedeelte heeft het park ook een grote bowl en een uitgebreide miniramp met spine en poolcoping. Speciaal voor de lessen en kids is er een apart leergedeelte met lage obstakels waar je rustig kan oefenen.

Meer informatie
10

DONNA

Meet Donna!
Een gloednieuw woon- en werkconcept in het hart van Strijp-S. Ik ben er voor de mensen die niet stil staan, maar juist vooruit gaan. Mensen die uitdagingen opzoeken, naar de toekomst kijken én daarop durven inspelen. De bouw zal starten in 2021 en in het voorjaar van 2023 ben ik ready to rock!

Join us!

Meer informatie
11

Sintlucas

SintLucas, dé vmbo- & mbo vakschool voor creatief talent heeft een vestiging op Strijp-S. In totaal heeft SIntLucas (verdeelt over 2 locaties) circa 3.500 leerlingen vmbo/mbo.

SintLucas
12

Sas-3

Aan de rand van Strijp-S, op een gebied van maar liefst 8200m², is SAS-3 ontwikkeld door Woonbedrijf en Stam + De Koning Bouw.
In totaal betreft het 198 woningen, 20 stadswoningen met tuin, 178 appartementen (koop en huur) met loggia of balkon en een parkeerkelder met 183 parkeerplekken onder de appartementen.

Meer informatie
13

BLOK

BLOK bestaat uit drie afzonderlijke complexen, Blok 59, Blok 61 en Blok 63. Op de beneden verdiepingen vind je een commerciële plint voor horeca. Daarboven alle ruimte om te wonen. BLOK is ontwikkeld door SDK Vastgoed.

Meer informatie
14

Haasje
over

Haasje Over (voorlopig een werktitel) wordt een bruggebouw van twee woonlagen, dat zich over de bestaande skatehal (Area51) uitstrekt. Daaraan vast verrijst een hoge toren, pal tegenover 'Onder de Leidingstraat'. In de 19 verdiepingen tellende toren, zo’n 70 meter hoog, komen 136 loftwoningen van 50 m2 en 3,5 m hoog. De brug over de skatehal biedt ruimte aan een kleine 50 brugwoningen. Allemaal sociale huur, zoals ook de rest van Trudo’s woningen op Strijp-S.

Meer informatie
15

Trudo
Toren

Trudo start met de bouw van een nieuw project op Strijp-S. Een spectaculair project dat van zich zal doen spreken. Pal achter de Apparatenfabriek verrijst straks een 70 meter hoge, bijzondere woontoren. Een nieuw, niet te missen baken voor onze stad: de Trudo Toren die internationaal de Trudo Vertical Forest gaat heten.

Meer informatie
16

Next
Strijp

NEXT is a sturdy high-rise tower that consists of twenty three floors of luxury apartments. 99 apartments for rent, 56 apartments and three penthouses for sale, centrally located on Strijp-S in Eindhoven. Ready for your NEXT home?

Meer informatie
Lees meer