Informatie — Strijp-S

Hier vind je algemene informatie over Strijp-S. Van de historische gebouw iconen tot groepsrondleidingen.

Informatie­­centrum

Wil je meer weten over Strijp-S? Er zijn diverse organisaties die rondleidingen en inspiratietours verzorgen op Strijp-S.

Tijdens deze inspiratietour kom je ogen en oren tekort. Creatief talent, design, duurzaamheid, technologie, innovatie, food, retail en fun; je vindt het allemaal op Strijp-S.

Klokgebouw — Strijp-S

Rond-
leidingen

Strijp Lovers

Strijp Lovers kennen Strijp als geen ander! Dit team staat voor je klaar als het gaat om het vinden van een eventlocatie of het perfecte teamuitje, het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsfeest of succesvolle meeting en opent deuren naar de ultieme inspiratie tijdens haar inspiratietours. Stop met zoeken! Bij Strijp Lovers vind je alles wat je nodig hebt om het gebied te ontdekken en je collega’s of (zakelijke) gasten een onvergetelijke dag te laten ervaren.

They love to meet you!

Strijp Lovers

T. 040 – 780 5141 / hello@strijplovers.nl / www.strijplovers.nl

De machinekamer — Radio Royaal

Rondleiding Strijp-S onder leiding van een ervaren gids van Eindhoven247 (VVV)

De gids neemt je mee in een belevenisvolle storytelling omtrent de geschiedenis en transformatie van Strijp-S, een uniek industrieel erfgoed in binnenstedelijke herontwikkeling. De robuuste voormalige Philipsfabrieken stralen de energie en kracht uit van vroeger. Transformatie van formaat naar een dynamische creatieve stadswijk, waar samensmeltingen ontstaan tussen bewoners, bedrijven en bezoekers.

Breng een bezoek aan een historisch Philipsgebouw zoals de Machinekamer en het Natlab. Ook nieuwe initiatieven zoals duurzaamheid komen aan bod.

Tip
Combineer de rondleiding met een bezoek aan Strijp-T en/of Strijp-R (Piet Hein Eek!).

Persoonlijk advies
Heb je aanvullende wensen, neem contact met ons op voor een gesprek. Wij geven graag persoonlijk advies.

Je kunt contact opnemen met ons team van afdeling Groepsprogramma’s van Eindhoven247.

Brandstore Eindhoven (VVV)

T. +31 (0)40 2979115 / groepen@vvveindhoven.nlthisiseindhoven.com

Braintours

Hoor het verhaal uit de eerste hand van iemand die vanaf het prille begin bij transformatie was betrokken. Boek een rondleiding!

Naast een rondleiding kun je bij Braintours ook terecht voor groepsuitjes, workshops en familie- en kinderfeestjes. Er zijn tientallen opties waaronder virtual reality games, percussieworkshops en zelf kleding, 3D printing of ijs maken.

Bel of mail voor informatie en tarieven naar:
T. +31 (0)641880888 / info@braintours.nl / www.braintours.nl

Relactive Events

Ben je op zoek naar een uniek en leuk teamuitje, bedrijfsuitje, workshop, tour, stadsspel of teambuilding te Strijp-S?
Dan heeft Relactive Events een fantastisch en breed aanbod. Sinds 2010 opereren zij te Strijp-S (Glasgebouw) en zijn zij het grootste en meest duurzame evenementenbureau. Naast groepsactiviteiten op Strijp-S komen zij ook op andere locaties. Relactive Events organiseert met eigen instructeurs, gidsen en trainers voor bedrijven, instellingen, studenten en particuliere groepen (10-1000+ personen) een geslaagde dag! Bel, mail of maak een afspraak!

Relactive Events (een merk van QMandS bv)
T. +31 (0)40 2524656 / www.relactive-events.nl / info@relactive-events.nl  

02
03

Frisse gebouwen van een zuivere architectuur.

De iconen van Strijp-S
01

Klok
gebouw

Het Klokgebouw is naast een markant herkenningspunt, evenementenlocatie ook één van de gebouwen op Strijp-S waar veel creatieve bedrijven zijn gevestigd. Een broeinest voor creatief talent. Hier vindt je designers, architecten, ontwikkelaars en nog veel meer.

Meer informatie
02

Anton
& Gerard

Trudo transformeerde de gebouwen aan de Hoge Rug tot een zeer bijzondere plek om te wonen en te werken. Eén ding is echter onaangetast gebleven: de karakteristieke industriële uitstraling, van binnen en van buiten. Op het dak van beide gebouwen is een daktuin gerealiseerd met een riant uitzicht over de stad: een unieke buitenruimte voor de lofthuurders.

Meer informatie
03

Het Microlab

Microlab is een co-workingspace, kantoorruimte en conferentieruimte inéén; in het voormalige Philips SFH-gebouw zijn flexibele werkruimtes gerealiseerd. Naast de kantoorruimtes zijn hier ook werkplaatsen te vinden.

Meer informatie
04

Machine­kamer

Philips' voormalige energiehuis herbergt Restaurant Radio Royaal. dertienhonderd vierkante meter ruw industrieel design met een geweldige frans-duitse keuken. Hier kun je dineren in de typische rauwe stijl van Strijp-S.

Meer informatie
05

Apparaten­fabriek

De Apparatenfabriek is door Trudo herontwikkeld tot bedrijfsverzamelgebouw met meer dan 100 werkruimtes verdeeld over circa 20.000 vierkante meter aan commerciële ruimte en bedrijfsruimte voor de creatieve industrie.

06

Veem
gebouw

Het Veem is een verzamelgebouw. Op de benedenverdieping vind je Vershal het Veem, de dagelijkse overdekte versmarkt op Strijp-S. Ruiken, proeven, eten, drinken, kopen en koken. Op de bovenliggende verdiepingen zijn onder andere Enversed (Virtual Reality Event Center) en Duurzame kost gevestigd.

Meer informatie
07

SX
gebouw

Sinds 2014 een van de blikvangers van Strijp-S: het SX-gebouw, vroeger een van de vele fabrieksgebouwen van Philips, nu dé plek waar sport, marketing en media samenkomen. In SX huizen inmiddels meer dan vijftig ondernemers, allemaal met één gemeenschappelijke deler: een ongebreidelde liefde voor sport.

Meer informatie
08

Natlab

In het voormalige Natuurkundig laboratorium van Philips huist tegenwoordig bioscoop Natlab, voorheen: Plaza Futura. Sinds 2013 is Natlab een filmtheater met een breed aanbod culturele activiteiten. Naar Natlab ga je voor de betere film, voor theater, dans, exposities, lezingen en debatten. Bovendien heeft Natlab een café-restaurant waar je heerlijk luncht, dineert of borrelt.

Meer informatie
09

Area51
Skatepark

Skatepark Area51 is gevestigd in gebouw SEU en is met zijn 2800 vierkante meter Nederlands grootste indoor skatepark. Naast het uitgebreide street gedeelte heeft het park ook een grote bowl en een uitgebreide miniramp met spine en poolcoping. Speciaal voor de lessen en kids is er een apart leergedeelte met lage obstakels waar je rustig kan oefenen.

Meer informatie
10

DONNA

Meet Donna!
Een gloednieuw woon- en werkconcept in het hart van Strijp-S. Ik ben er voor de mensen die niet stil staan, maar juist vooruit gaan. Mensen die uitdagingen opzoeken, naar de toekomst kijken én daarop durven inspelen. De bouw zal starten in 2021 en in het voorjaar van 2023 ben ik ready to rock!

Join us!

Meer informatie
11

Sintlucas

SintLucas, dé vmbo- & mbo vakschool voor creatief talent heeft een vestiging op Strijp-S. In totaal heeft SIntLucas (verdeelt over 2 locaties) circa 3.500 leerlingen vmbo/mbo.

SintLucas
12

Sas-3

Aan de rand van Strijp-S, op een gebied van maar liefst 8200m², is SAS-3 ontwikkeld door Woonbedrijf en Stam + De Koning Bouw. In totaal betreft het 198 woningen, 20 stadswoningen met tuin, 178 appartementen (koop en huur) met loggia of balkon en een parkeerkelder met 183 parkeerplekken onder de appartementen.

Meer informatie
13

BLOK

BLOK bestaat uit drie afzonderlijke complexen, Blok 59, Blok 61 en Blok 63. Op de beneden verdiepingen vind je een commerciële plint voor horeca. Daarboven alle ruimte om te wonen. BLOK is ontwikkeld door SDK Vastgoed.

Meer informatie
14

Haasje
over

Haasje Over is een bruggebouw van twee woonlagen, dat zich over de bestaande skatehal (Area51) uitstrekt. Daaraan vast verrijst een hoge toren, pal tegenover 'Onder de Leidingstraat'. In de 19 verdiepingen tellende toren, zo’n 70 meter hoog, komen 136 loftwoningen van 50 m2 en 3,5 m hoog. De brug over de skatehal biedt ruimte aan een kleine 50 brugwoningen. Allemaal sociale huur, zoals ook de rest van Trudo’s woningen op Strijp-S.

Meer informatie
15

Trudo
Toren

Grondlegger van de groene toren en ontwerper van inspiratiebron Bosco Verticale in Milaan, Stefano Boeri, is betrokken bij dit project. Een belangrijk onderdeel van elke loft is een balkon met begroeiing, dit maakt de schil van het gebouw een groene zone. De toren zal ongeveer 70 meter hoog reiken en een groene toevoeging zijn op Strijp.

Meer informatie
16

Next
Strijp

NEXT is een stoere hoogbouw toren, centraal gelegen op Strijp-S. NEXT bestaat uit drieëntwintig verdiepingen met 99 huurappartementen, 56 koopappartementen en drie penthouses.

Meer informatie
17

Niko

De 109 meter hoge toegangspoort van Strijp-S; toren Niko. De toren vormt straks een markant herkenningspunt in de inmiddels imposante skyline van Strijp-S. Het gebouw zal de ontbrekende verbinding vormen tussen het iconische Klokgebouw, Strijp-T en het nader in te richten Machinekamerplein. Met 333 woningen in de vrije sector wordt er weer een extra gedeelte van het karaktervolle Strijp-S getransformeerd. Niko zal in 2024 gerealiseerd zijn. In de plint komen drie commerciële ruimtes, daghoreca, kantoren en andere voorzieningen.

Meer informatie
18

Bold

Ondernemen op de plek waar creativiteit en ambitie samen komen. Op de kop van Strijp-S in Eindhoven wordt BOLD gerealiseerd. Het kantoorgebouw dat zich kenmerkt door hoogwaardige architectuur, transparantie en openheid gecombineerd met het rauwe/industriële randje van Strijp-S. BOLD staat voor durven; uitdagingen aangaan, kansen grijpen en voorop durven lopen.

Meer informatie
19

Chinees paviljoen You Ning

Dompel jezelf onder in het hart van You Ning. Het You Ning Paviljoen, gelegen op StrijpS Eindhoven, biedt een unieke fine dining ervaring. Onze chef Eveline Wu selecteert met Aziatisch geïnspireerde gangen met Franse technieken zorgvuldig seizoensproducten als middelpunt van haar tasting menu.

Meer informatie
Lees meer