Today

Albert Heijn Het Veem

boodschappen met passie

Albert Heijn Het Veem

horeca - winkelen

Een concept op maat, dat is de Albert Heijn vestiging in Vershal het Veem. Er werd bij elk product stilgestaan en afgewogen of het een aanwinst zou zijn voor de winkel en de Vershal in het algemeen.

Natuurlijk werd er ook goed gekeken naar de andere Vershal ondernemers en hun assortiment. Het is een mooie mix geworden en we zijn tros op deze Albert Heijn in de Vershal. 

 

Bierwinkel Het Veem

de leukste cadeaus. ook voor jezelf!

Bierwinkel Het Veem

horeca - winkelen

In Bierwinkel Het Veem vind je meer dan 600 biersoorten uit de hele wereld. België, Duitsland, Amerika, Spanje, Italië, Oostenrijk, Estland, Engeland en andere bekende en minder bekende biercontreien.

Zeg eens eerlijk mannen, wat maakt ons nu echt blij op onze verjaardag? Een leuk boek of een kistje Trappist Westvleteren? Een nieuwe shawl of een Chocolate Hazelnut Porter met bijbehorend glas. En vinden we zo’n Gouden Carolus Cuvee Sauvage eigenlijk niet veel lekkerder ruiken dan zo’n flesje flauwekul uit de parfumerie? Proost jongens, op onze verjaardag. En op Bierwinkel Het Veem!

Bloemen en Zo

bloemwerk met een persoonlijk tintje

Bloemen en Zo

horeca - winkelen

Hallo, wat een warm welkom als je vanaf de Torenallee de Vershal binnenwandelt. Je loopt zo de vrolijke, kleurrijke bloemenzaak van Marinella Boertien binnen.

Zinken emmers met wel 40 verschillende soorten bloemen, keurig gerangschikt op kleur. Of je nu wel of niet voor een bosje bloemen komt, Marinella zwaait je vriendelijk gedag. Want daar staat ze voor. Voor bloemwerk met een persoonlijk tintje.

Brouwerij Het Veem

walhalla voor de bier liefhebber

Brouwerij Het Veem

horeca - winkelen

In een grote hoek van de Vershal, met een eigen ingang aan de Torenallee, zodat je ook na 19.00 uur gezellig een biertje kunt ‘doen’..

Een 15 meter lange bar. 24 Taps met regelmatig wisselende speciaalbieren. Ayinger Celebrator Doppelbock, om maar eens iets lekkers te noemen. Een Jopen Mooie Nel. Of een Keizer Karel Robijn Rood. Ondertussen stijgt er uit de brouwketels het verleidelijke aroma van gerst en hop. Een waar walhalla voor de echte bierliefhebber. Welkom in Brouwerij annex Proeflokaal Het Veem!

Che Bonta Mercato Italiano

het beste, verste en aller lekkerste uit de italiaanse keuken!

Che Bonta Mercato Italiano

horeca - winkelen

Che Bontà Mercato Italiano. Kortweg Che Bontà, wat staat voor vriendelijkheid, maar ook voor goede kwaliteit en smakelijkheid.

Als je de kraam van Sandra en Michel wel eens hebt bezocht op de Feelgood Market of een andere week- of speciaalmarkt, dan weet je hoe treffend die naam gekozen is. Mamma mia wat lekker! Nog veel meer verrukkelijkheden – waaronder de heerlijkste ter plekke bereide verse gerechten! – biedt het ondernemersechtpaar in de Vershal. Benvenuti a Che Bontà!

Duurzame Kost

verse strijpse forellen

Duurzame Kost

horeca - winkelen

Attentie: voor de liefhebbers van verse vis! Elke vrijdag visdag. Forelletje halen in het Veem!

Vrijdag visdag. Jawel, in de Vershal. Want daar verkoopt Stichting Duurzame Kost elke vrijdag verse forel. Niet zomaar een visje, maar Strijpse forellen. Met veel liefde, zorg en gezond visboerenverstand gekweekt op de vijfde verdieping van het Veem. Nog geen twintig meter tussen vangen en verkopen. Hoe vers en lokaal wil je ’t hebben?!

 

Hicham

geuren en kleuren uit de hele wereld

Hicham

horeca - winkelen

Alsof je over een overdekte markt wandelt in Marrakech of Istanbul. Verleidelijke geuren, oogverblindende kleuren, het enthousiasme waarmee de koopwaar aan de man wordt gebracht.

Dit is het domein van Hicham Benameur, een gepassioneerd ondernemer van Marokkaanse afkomst. Met kruiden, specerijen en gedroogd fruit uit alle windstreken. Een waar walhalla voor keukenprinsen en –prinsessen. Welkom bij Hicham!

InfiniTea

een aziatische kijk op eindeloos theegenot

InfiniTea

horeca - winkelen

Wij Nederlanders zetten thee met een zakje. Even in een mok heet water laten zakken, klaar. Lekker makkelijk.

“Makkelijk ja, maar echt lekker?” vraagt Si Yun Chang zich af. “Je geniet zoveel meer van losse thee. En al helemaal van pure, biologische thee. Die is ook nog eens een stuk gezonder. Steeds meer mensen ontdekken de bijzondere kracht van eerlijke thee. Thee wordt de nieuwe koffie!” Zin in een grenzeloze ontdekkingsreis door een exotisch landschap van zo’n 50 verschillende variëteiten? Je beleeft een eindeloos theeavontuur bij InfiniTea!

Jardin d’Olive

mediterrane verrukkingen in het veem

Jardin d’Olive

horeca - winkelen

Een authentiek en sympathiek speciaalzaakje dat zich volledig richt op olie. Taoufik El Quama doet ons alles uit de doeken over de verrukkelijke en heilzame werking van zijn olijfolie en arganolie. Én honing, want ook daarvoor moet je hier zijn. Hij laat ons proeven, vergelijken en vertelt het verhaal achter al die mooie producten. Welkom in Jardin d’Olive. Een winkeltje vol (h)eerlijks van een man vol passie!

 

Griekenland, Spanje, Italië, Marokko … Taoufik is voortdurend op reis om de boomgaarden waar zijn olie vandaan komt, te bezoeken. “Ik praat met de boeren, kijk wat voor machines ze gebruiken bij de persing, controleer of er geen bladeren of andere rommel worden meegeperst, of er niets wordt toegevoegd. Alleen zo kan ik de allerbeste en meest zuivere producten garanderen.” Dat is uitsluitend olijfolie van de eerste persing, Vierge en Extra Vierge. Niets toegevoegd, niet bewerkt, puur natuur. Dat ruik je en dat proef je. “Hetzelfde geldt voor de arganolie die in Nederland nog betrekkelijk onbekend is. Geperst uit de geroosterde pitten van de arganvrucht uit Zuidwest-Marokko. Heel subtiel van smaak en enorm gezond.

 

Kookstudio Cucina-Italiana

koken met je hart

Kookstudio Cucina-Italiana

horeca - winkelen

Italiaans restaurant? Nou nee, die zijn er al genoeg. Kookstudio? Die naam doet het bijzondere initiatief van Ailén Gamberoni en haar vriend Giovanni beslist tekort. Cucina Italiana neemt je mee op reis door de rijke culinaire cultuur van Italië. “De beleving staat centraal,” legt Ailén uit. “De geschiedenis achter de maaltijd, het verhaal achter het product. Daar gaat het om in Cucina Italiana. Om storytelling én storytasting!”

La cucina in het Veem is een soort laboratorium waar het Italiaanse duo overdag de meest verleidelijke gerechten en bereidingen uitprobeert. Maar tegelijk een productiekeuken voor hun bezorgservice, cateringactiviteiten en voor andere restaurants. Alles wordt hier vers bereid. Uiteraard. Heb je in Italië een bijzonder gerecht geproefd? Spreek Ailén en Giovanni gerust aan, want ze gaan graag voor je aan de slag. Trouwens, ook bij je thuis als personal chef.


 

Pastryclub 2.0

it’s all about sweet!

Pastryclub 2.0

horeca - winkelen

Kijk aan, een bekende naam op Strijp-S.

Maakt de Pastryclub in de Machinekamer de meest creatieve verrukkelijkheden voor met name de horeca, als bezoeker van de Vershal zwicht je gegarandeerd eveneens voor de zoete verleidingen van Jurgen Koens, Richard van Gent en hun team. Patisserie, chocolaterie, confiserie, ijssalon, proeverij … Pastryclub 2.0 is het allemaal!

Rusu

bento & sushi in vershal het veem!

Rusu

horeca - winkelen

Loes van Dijk is het gezicht van Rusu - Bento en Sushi met nieuwe en verrassende Japanse gerechten in Vershal Het Veem. Daarnaast verkoopt ze ook Japans handgemaakte Rakukeramiek.

De bentobox is een koude maaltijdbox met gestoomde rijst, iets van vlees, tofu of vis, groenten en fruit en tamagoyaki (een gerold ei). De bento moet vooral gezonde ingrediënten bevatten die bijna allemaal uit de toko komen. In Japan is het aanbod bento’s enorm en zijn er honderden variaties waar ouders strijden om de mooiste bento met hun kind mee naar school te geven. In Japan is de bento verpakt in een gesloten deksel. Rusu maakt de bento zelf vers in eigen keuken en verpakt de bento met een Nederlands tintje in een doorzichtige folie.

Slagerij Ad Reinders

een echte ambachtelijke slager!

Slagerij Ad Reinders

horeca - winkelen

Slagerij Reinders, jouw adres voor ambachtelijk geproduceerde vleeswaren zoals droge worsten, Herderham, salami, pate, biefstuk, lamsrack, karbonade, kip, kalfsoester, en nog veel meer...

Wel eens geproefd, bij je biertje of wijntje in Het Veem? Zo’n niet te weerstaan plènkske ham en worst van Ad Reinders? Broodje beenham? Of wat pancetta of coppa, thuis voor de buis? Ongelooflijk lekker. Bij zo’n meesterlijke slager zou je eigenlijk ook wel je bieflapje en karbonaadje willen halen, nietwaar? Dat kan voortaan bij Slagerij Reinders. Eindelijk!

Soeppa!

de enige zaak die hardcore soep verkoopt!

Soeppa!

horeca - winkelen

Omdat ’t zo koud is. Of warm. Omdat je honger hebt. Lekkere trek. Of gewoon toe bent aan een tussendoortje. Omdat je met je vriendin bent die je zo lief vindt. Of zalig in je eentje, want je hebt het verdient. Smoesjes genoeg om even bij Maaike van der Krieken in de pannen te kijken. Soeppa!

Maaike heeft een passie voor lekker en gezond eten, het nodige lef en aanstekelijk enthousiasme. Een verrukkelijke concept: “Verse soep, ter plekke bereid. Heerlijk bij de lunch. Rijk gevuld, als complete maaltijd. Voor de lekkere trek, on the go. Of als verantwoord en verrukkelijk opkikkertje, waarna je er weer tegenaan kunt.” Hoppa … dat is Soeppa!

 

Verswarenhuys Eindhoven

smaak, kwaliteit, gemak

Verswarenhuys Eindhoven

horeca - winkelen

Vind je de super net wat te vaag? (Is dit wel echt vers? Waar komt het vandaan? Wat zit erin?) De speciaalzaak net wat te speciaal? (Oef, dat is wel heel erg aan de prijs) Welkom dan bij ’t Verswarenhuys. Waar alles draait om vers en kwaliteit. Om eerlijkheid en duidelijkheid. En vooral om jou als klant!

Warung Ventje

ontdek de authentieke indonesische keuken!

Warung Ventje

horeca - winkelen

Een ‘warung’. Zo’n klein Indonesisch eettentje, waar ze je de meest fantastische, oorspronkelijke gerechten voorschotelen.

Orak arek, sayur lodeh, dagin smoor … Al die verrukkelijke culinaire pareltjes uit de Gordel van Smaragd. “Die intens smakende gerechten die vrijwel iedereen zo lekker vindt, maar die vreemd genoeg maar op weinig plaatsen worden geserveerd,” vertelt Marcel van Dulken. Maar gelukkig wel in de Vershal, bij Warung Ventje. Selamat Makan!*

Wijnkoperij Ludo Mertens

bijzondere wijnen met een verhaal

Wijnkoperij Ludo Mertens

horeca - winkelen

Wijn is als kunst. Hoe meer je erover weet, hoe meer je ervan geniet. Dat is precies de reden dat Ludo Mertens in de Vershal zijn biologische en Fairtrade wijnen aan de man brengt.

“Zodat ik mensen het verhaal kan vertellen achter de wijn die ze aan mijn bar proeven. Misschien wel met een lekker kaasplankje of bordje pancetta van mijn buren erbij.” Dat klinkt inderdaad verleidelijk. Een bijzondere wijn voor thuis, als geschenk of om even heerlijk bij te genieten terwijl je de gezellige levendigheid in de Vershal ondergaat, vind je bij Wijnkoperij Ludo Mertens.

Willy Nacho Mexican Streetfood

caramba … daar word je lekker vrolijk van!

Willy Nacho Mexican Streetfood

horeca - winkelen

Ola gringo … trek in iets lekkers, iets avontuurlijks? Welkom bij Willy Nacho Mexican Streetfood. Die kleurrijke, vrolijke, levendige nieuwe tent daar in de Vershal.

‘Willy Nacho?! Maar die ken ik toch van festivals?’ Inderdaad, da’s dezelfde Willy. Maar hier, op een vaste stek, komt er nog veel meer uit zijn heerlijke, spicy cocina. Om je vingers bij op te eten bij een biertje in brouwerij Het Veem. Aan Willy’s eigen gezellige tostada-bar. Of je neemt het mee naar huis. Net zo makkelijk, net zo lekker!

Wine & Nuts

het beste en lekkerste wat de natuur te bieden heeft

Wine & Nuts

horeca - winkelen

Een gewoon zakje noten kun je overal wel krijgen. Maar zulke kwaliteit en zoveel keuze?! En ter plekke vers gebrand (mmm … dat ruikt verleidelijk)?! Daarvoor moet je bij de speciaalzaak van Rens Verhoeven zijn, waar je ook terecht kunt voor de lekkerste en meest bijzondere wijnen.

Kijk meteen eens met hoeveel ambachtelijk vakmanschap en engelengeduld hij zijn winkel heeft ingericht, met smaakvolle handbewerkte details van ingelegd recyclehout. “Een beetje uit de hand gelopen hobby. Als ik iets doe, dan gá ik er ook echt voor.” Dat zie je, dat ruik je, dat proef je. En dat geloof je, als deze gepassioneerde ondernemer eenmaal begint te vertellen over zijn mooie natuurproducten: Wine & Nuts.

Woeste Burgers

stoere hap voor de stevige trek

Woeste Burgers

horeca - winkelen

In een dorp als Westerhoven moet je niet komen aanzetten met fancy liflafjes. Tenminste niet wat het horeca-duo Bart Theuws-Willem Neutkens betreft. Niet bij De Neut, waar kinderen (én ouders) hun tanden zetten in een flinke pizza, pasta of pannenkoek, als ze zijn uitgeraasd in de binnenspeeltuin.

En evenmin bij restaurant Woest, aan de overkant van de straat, waar naast tapas-burgers vooral stevige steaks op het menu prijken. “De succesformule van Woest zetten we in een iets aangepaste vorm door in de Vershal,” legt Neutkens uit. Eén flinke hap en we weten wat Willem bedoelt. Wow, dit zijn vet Woeste Burgers!

Urban Shopper

Urban Shopper

shops

Strijp-S is het nieuwe creatieve en culturele hart van Eindhoven, met De Driehoek als middelpunt waar alle stromen van mensen samenkomen. Bijvoorbeeld omdat ze er wonen, maar ook om er te lunchen, koffie te drinken, te winkelen en te werken. De Urban Shopper, in de oude fabriekshal op de begane grond van gebouw Anton, is de plek voor shoppers! Kleinschalige initiatieven, vernieuwende concepten en uitdagende combinaties op het gebied van fashion, (eco) design, re-used, vintage, interior en (urban)art krijgen hier de ruimte.

 

Bagel & Juice

Bagel & Juice

hospitality

Hier vind je Bagel & Juice, een hippe, gezellige eettent gespecialiseerd in overheerlijke bagels, verse juices en lekkere verse koffie. Eigenaren Bram Sanders, Silvia Sanders, bedrijfsleidster Cleo Clerx en het hele team zijn al sinds jaar en dag enthousiast over het bijzondere concept van Bagel en Juice. Voor een gezellige sfeer, heerlijke verse bagels en vruchtensappen van ongekende kwaliteit zit je goed bij Bagel en Juice.

Seats2meet

Seats2meet

work & companies

Seats2meet.com Meeting Space biedt een markt vernieuwende vergaderervaring. Seats2meet.com is een innovatief business concept in de industrie van vergaderingen en conferenties en is ontworpen voor het boeken van vergaderingen: snel en moeiteloos. Seats2meet is gevestigd in de Apparatenfabriek, meer informatie over Seats2meet vindt u op de website van Seats2meet.

OFFICE-S / Glasgebouw

OFFICE-S / Glasgebouw

work & companies

Het voormalige Philipsgebouw SWA, ook wel Glasgebouw genoemd, is een karakteristiek pand met geschiedenis. Hier werden de allereerste gloeilampen gefabriceerd. Ook nu heerst er volop bedrijvigheid. De 8 verdiepingen huisvesten ruim 85 bedrijven die door middel van onderlinge samenwerkingsverbanden het bloeiende ondernemersklimaat op Strijp-S naar een hoger niveau tillen. Ook u kunt van de aanwezige kennis en specialismes profiteren door uw kantoor hier te vestigen! Bent u geïnteresseerd in het huisvesten van uw onderneming in het Glasgebouw of wilt u weten welke ondernemingen zich er gevestigd hebben, bezoek dan de website van Office-S.

Skatepark Area 51

Skatepark Area 51

sports | kids

Area is op de eerste plaats een trainingsfaciliteit voor de disciplines freestyle, street en transition (miniramp en bowl) die binnen het skateboarden (en inline skaten) kunnen worden onderscheiden. Vandaar dat het grootste gedeelte van de faciliteit hieraan is geweid.

 

Binnen het skatepark zijn obstakels te vinden die skaters van alle niveaus en disciplines aanspreken. Voor de hele kleintjes en beginnelingen is er de skateschool met lage en makkelijk verplaatsbare obstakels. Hier bieden we de mogelijkheid tot het volgen van skate-lessen en zelfs het houden van kinderfeesten in een ruimte welke niet toegankelijk is voor de “gewone” bezoekers.

 

 

Station Strijp-S

Station Strijp-S

shops | work & companies | residences

De gemeente Eindhoven veranderde in december 2015 de naam van NS-station ‘Eindhoven Beukenlaan’ in ‘Eindhoven Strijp-S’. De reden? Strijp-S spreekt meer tot de verbeelding, dan ‘Beukenlaan’. Met de naamswijziging hoort het station helemaal bij de plek waar het ligt.

 

Voorjaar 2014 is het station flink onderhanden genomen. Van een grijze betonnen treinhalte, is het station hip aangekleed. Ook de veiligheid is sterk verbeterd. Denk aan betere verlichting, winddichte abri’s, banken op de perrons en fraaie grafics op de tunnelmuren, ontworpen door de jonge Eindhovense ontwerpers Berry Sanders en Bram Tuns.

 

De gemeente voerde deze verbeteringen uit samen met ProRail en NS. Naast de ingrepen, die het verblijf op het station prettiger maken, krijgt het station voor 2018 liften om de perrons toegankelijk te maken voor mensen die slecht ter been zijn of slechtziend, ouders met kinderwagens en reizigers met bagage.

FeelGood Market

FeelGood Market

culture | kids | shops | events

De FeelGood Market is ‘the place to be’ op iedere 3e zondag van de maand voor iedereen die op zoek is naar een goede sfeer, gezelligheid, inspiratie, leuke mensen, unieke, mooie spulletjes, biologische delicatessen en streekproducten.

 

Een plek waar mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje en een ambachtelijk gemaakt (bio) hapje. Op het terras kun je lekker onderuit zakken met een kop koffie of met vrienden een wijntje drinken terwijl je naar live muziek luistert en de kinderen met elkaar spelen of een workshop doen.

 

De FeelGood Market geeft eigenzinnige designers en creatievelingen de gelegenheid om hun niet alledaagse creaties aan het publiek te tonen. Daarnaast is de markt voor bezoekers een laagdrempelige en gezellige manier om kennis te maken met uniek ontwerp, exclusieve producten en de maker zelf. De organisatie draagt er zorg voor dat het aanbod gevarieerd en inspirerend is zodat je als bezoeker een rijk aanbod aan inspirerende, originele en exclusieve producten aangeboden krijgt.

 

Radio Royaal

Radio Royaal

hospitality

Machines aan de kant: Philips' voormalige energiehuis herbergt nu Radio Royaal. Frans-Duits eten, dertienhonderd vierkante meter onopgepoetst industrieel design.

Eigenaar van Radio Royaal is Niels Wouters. Niels is mede-eigenaar van het hippe Hotel de Goudfazant in Amsterdam, in een oude garage op een industrieterrein aan het IJ. Daar vind je een verrassende combinatie van lekker eten, vriendelijke bediening en gastvrijheid in een industriële omgeving. In de Machinekamer – afgelopen half jaar prachtig gerenoveerd en verbouwd door Trudo, zonder afbreuk te doen aan het unieke karakter van de ruimte – belooft Radio Royaal een zelfde bijzondere beleving.

 

De Ontdekfabriek

De Ontdekfabriek

culture | kids | education & knowledge

Avonturen beleven met techniek, design en innovatie

In en om De Ontdekfabriek ontdekken kinderen spelenderwijs hoe leuk het is om bezig te zijn met techniek en design. Ze genieten van avontuurlijke speelfilms, bouwen zelf uitvindingen of spelen buiten op het ‘verlaten eiland’. Een superbestemming voor een uitje met het gezin, het vieren van kinderfeestjes, een schoolreisje of een inspirerende bedrijfsbijeenkomst!

Broeinest Caffee

Broeinest Caffee

hospitality

Broeinest Caffee

Te midden van een ‘broeinest’ van architecten en aanverwante bedrijven in het Glasgebouw op Strijp-S vind je Broeinest Caffee. Schuin tegenover Caffee Allee en de Ontdekfabriek. Als stadslokaal is Broeinest niet alleen de kantine voor de werknemers van het Glasgebouw, iedereen die op Strijp-S werkt of bezoekt, kan hier terecht voor een heerlijk en vers ontbijt of lunch. Er worden diverse koffies, thee, sandwiches, soep, salades, frisdranken en vruchtensappen geserveerd, ook om mee te nemen.

 

De medewerkers maken Broeinest Caffee bijzonder. Er werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren hier de kneepjes van het vak zodat ze dadelijk aan de slag kunnen in de horeca. Jouw heerlijke maaltijd biedt hen een kans om vooruit te komen in het leven.

 

Robin Hood Eindhoven

Broeinest Caffee is onderdeel van Robin Hood Eindhoven, een sociale horecaonderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt om vooruit te komen in het leven. We dagen onze medewerkers uit kwaliteit te leveren die uiteindelijk nodig is om aan de slag te gaan in een reguliere baan. Hierdoor bieden onze horecabedrijven 100% kwaliteit met mensen die 100% inzet tonen. Naast Broeinest Caffee heeft Robin Hood Eindhoven de volgende bedrijven:

Caffee Allee | stadslokaal (Strijp-S) Het Cruydenhuisch | wijkrestaurant (Kruidenbuurt in Stratum) Reizende Spijzen | catering & events

Ketelhuis

Ketelhuis

hospitality | culture

Het oude transformatorhuis van Philips wordt nu het Ketelhuis genoemd.

 

Het Ketelhuis ontpopt zich langzaam tot de huiskamer van Strijp-S; een plek waar iedereen zich thuis voelt. Langzaam groeien de slaapkamers, studiekamers, kantoren, ateliers en tuinen rondom de huiskamer, het Ketelhuis, heen. Strijp-S is in ontwikkeling.

 

In het Ketelhuis dragen het koffiehuis, de bakkerij, het restaurant, het foodlab, de rooftopgarden, en de bovenruimte bij aan de energie die Strijp-S uiteindelijk zal gaan uitademen.

 

 

Caffee Allee

Caffee Allee

hospitality

Een ontmoetingsplek die zeker net zo bruist als de rest van Strijp-S: stadsrestaurant Caffee Allee. Zowel de bewoners van Strijp-S als de mensen die hier werken kunnen er terecht voor een heerlijke lunch of diner of een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers.

 

Bij Caffee Allee staat ‘leren, werken en meedoen’ centraal. Als leerwerkbedrijf biedt het restaurant mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans vooruit te komen in het leven door hen werkervaring op te laten doen, het horecavak te leren of om mee te doen in de vorm van dagbesteding, reactivering of vrijwilligerswerk. Mensen die bij ons een leerwerktraject volgen, stromen na een jaar in principe uit naar een baan bij een van onze horecapartners; reguliere bedrijven in Eindhoven en omgeving.

 

Lunch & Diner
Caffee Allee biedt een even lekkere als betaalbare lunch. We serveren een uitgebreid aanbod van sandwiches, verse soepen, salades en sappen, ook als take away. In de avond serveren we een heerlijk diner in de vorm van een drie gangen keuzemenu, weekschotel of gerechten a la carte. Dagvers en betaalbaar! Bij mooi weer kun je buiten zitten op ons gezellige terras.

 

Robin Hood Eindhoven
Stadsrestaurant Caffee Allee is onderdeel van Robin Hood Eindhoven, een sociale horecaonderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt om vooruit te komen in het leven. We dagen onze medewerkers uit kwaliteit te leveren die uiteindelijk nodig is om aan de slag te gaan in een reguliere baan. Hierdoor bieden onze horecabedrijven 100% kwaliteit met mensen die 100% inzet tonen. Naast Caffee Allee heeft Robin Hood Eindhoven de volgende bedrijven:

 


Broeinest Caffee | stadslokaal (Strijp-S)
Het Cruydenhuisch | wijkrestaurant (Kruidenbuurt in Stratum)
Reizende Spijzen | catering & events

 

Mad Skills

Mad Skills

culture

Mad Skills is een cultureel projectbureau met 15 jaar ervaring op het gebied van Urban Culture en jongerenculturen. We nemen zelf initiatieven maar staan ook klaar om anderen te ondersteunen en van advies te voorzien.

Mad Skills brengt organisaties en precies de juiste talenten bij elkaar om te komen tot projecten die werkelijk van betekenis zijn. Of dat project nu ingestoken wordt vanuit het domein van welzijn of cultuur maakt daarbij niet uit. Juist de kruisbestuiving tussen die twee domeinen maakt samenwerking met Mad Skills zo succesvol.

Anton & Gerard

Anton & Gerard

residences

De gebouwen Anton en Gerard zijn de eerste twee witte gebouwen van de Hoge Rug op Strijp-S, vanaf de Beukenlaan gezien. Deze imposante rijksmonumenten, voormalige fabrieksgebouwen waar Philips uiteenlopende apparaten produceerde, zijn een nieuwe levensfase ingegaan.

Trudo heeft de twee gebouwen, die vandaag de dag 240 lofts behuizen, herontwikkeld tot een zeer bijzondere plek om te werken en te wonen. Eén ding is echter onaangetast gebleven: de karakteristieke industriële uitstraling, van binnen en van buiten.

VVV Eindhoven

VVV Eindhoven

culture

Uw bezoek aan Eindhoven begint natuurlijk bij de VVV. Hier kunt u (al ruim 75 jaar) terecht voor actuele informatie over alles wat er in Eindhoven en omgeving te doen is. Overigens kunt u bij ons terecht voor toeristische informatie over heel Nederland.

 

VVV Eindhoven organiseert rondleidingen op Strijp-S met de mogelijkheid een kijkje te nemen achter de schermen bij enkele gevestigde pioniers.

 

Monk Bouldergym

Monk Bouldergym

hospitality | sports | kids

Monk is de eerste boulderaccommodatie van Nederland.

Boulderen is klimmen, maar dan zonder touw en klimgordel. Het is de meest expressieve vorm van klimsport: kort, krachtig en dynamisch. Dikke valmatten zorgen voor veiligheid. Je klimt maximaal tot een hoogte van 4,5m. In Monk staan meer dan 25 verschillende boulderwanden. Van vooroverliggend tot zwaar overhangend. Een plek voor beginners en internationale toppers, van jong tot oud. Monk is te vinden op Strijp S, in gebouw SBX.

Cafe Monk
Het caféis altijd tot één uur na einde boulderen geopend, uitgezonderd vrijdagavond. Dan gaan we tot 01:00 uur door en is er vrijwel altijd een dj. Met enige regelmaat zijn er activiteiten, feestjes, e.d., die lang niet altijd bouldergerelateerd zijn. Ons caféis vrij toegankelijk voor iedereen, ook niet-leden en niet-boulderaars zijn altijd welkom. We hebben een uitgebreid drank-assortiment, met veel aandacht voor kwaliteit en service. Heerlijke Italiaanse Kimbo koffie, verse sappen, meerdere bieren van de tap én uit fles, frisdranken, etc..

Ook voor een kleine hap kun je bij ons terecht: verse belegde broodjes (gebakken door Het Vlaamsch Broodhuys, regelmatig wisselend aanbod), tosti’s, huisgemaakte brownies, appeltaart, energierepen en meer.

Flexx_n Dance Academy

Flexx_n Dance Academy

sports | kids

Flexx_n Dance Academy is een professionele dansschool die danslessen verzorgt in verschillende dansstijlen en niveaus. Flexx_n Dance Academy is in korte tijd gegroeid tot een van de bekendste dansscholen van Eindhoven. Dit is natuurlijk niet voor niets! Flexx_n Dance Academy staat voor echte hiphop dans met originele choreografieën en een gezellige sfeer in de les én in de dansschool. Naast twee grote danszalen heeft Flexx_n ook een lounge voor toeschouwers. De dansschool heeft meerdere demoteams, deze teams nemen deel aan nationale en internationale streetdance en hiphop wedstrijden.

 

MLY Pilot Store

MLY Pilot Store

shops

De Eindhovense modeontwerper Emily Hermans staat bekend om haar ambachtelijke benadering van mode. Ze werkt bij voorkeur vanuit het materiaal en de techniek. De basismaterialen voor haar stoffen ontwikkelt ze in veel gevallen zelf, en het grootste deel van de fabricage vindt in Nederland plaats. MLY profileert zich steeds nadrukkelijker als ecolabel. Zo worden voor de limited editions restgarens gebruikt. Verder maakt MLY veel gebruik van natuurlijke, biologisch afbreekbare vezels. Geprinte stukken worden grotendeels digitaal gedrukt, waarbij veel minder water wordt verbruikt dan bij andere drukprocessen. Ook worden hiervoor biologisch afbreekbare inkten gebruikt.

Fit For Free

Fit For Free

sports

Bewust met je gezondheid bezig zijn? Fit For Free, op de zevende verdieping van het Klokgebouw, is er voor iedereen die een goede gezondheid belangrijk vindt. Regelmatig bewegen biedt immers veel voordelen. Je blijft op gewicht of valt af als je dat wilt. Je hebt meer energie en minder vatbaar voor stress. En een fit lichaam beschermt je tegen allerlei ziektes en kwaaltjes. 

 

Dutch Design Week

Dutch Design Week

culture | events

Dutch Design Week (DDW), in 1998 voortgekomen uit de Dag van het Ontwerp, is in twaalf jaar uitgegroeid tot het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW vindt elk jaar plaats in de laatste week van oktober (9 dagen) in Eindhoven en geniet naamsbekendheid tot ver over de landsgrenzen. DDW biedt een podium voor ontwerpers en is de verbindende factor tussen design, technologie, mensen en disciplines.

3 design area’s | 78 locaties | 2200 ontwerpers | 400 evenementen | exposities | workshops | seminars | food | feesten

18 – 26 oktober 2014

Hallo Cultuur!

Hallo Cultuur!

culture | events

Het principe is eenvoudig: 30 kunst- en cultuurorganisaties in Eindhoven (& Nuenen!) houden open huis op de eerste zondag van september en bieden een spannend doorkijkje naar het nieuwe culturele seizoen. Gratis!

Hallo Cultuur! is een event van Uit in Eindhoven. Voor de invulling van editie 2013 werd bijzonder gelet op de belangrijkste pijlers van de stad Eindhoven: Technologie, Design en Kennis. Die komen tot uiting in elementen die de dag opluisteren met soundbites Sound Around You, opfleuren met bewegwijzering & design en toegankelijker maken door taalonafhankelijk programma.

 

Dit jaar vindt Hallo Cultuur! op 7 september 2014 plaats.

Klokgebouw

Klokgebouw

culture | work & companies | events

Het Klokgebouw is naast een markant herkenningspunt, evenementenlocatie ook één van de gebouwen op Strijp-S waar het midden- kleinbedrijf zich heeft gevestigd. Bent u geïnteresseerd in het huisvesten van uw onderneming in het Klokgebouw of wilt u weten welke ondernemingen zich er gevestigd hebben, bezoek dan de website van het Klokgebouw.

Gusj Market

Gusj Market

shops

Yes, dit is the one and only Gusj Market! Een unieke experience op een unieke locatie. Hier kun jij als eigenzinnige levenskunstenaar echt je hart ophalen! Héérlijk rondsnuffelen tussen een grandioze collectie grote & kleine must haves. Voor je huis, voor je tuin, voor je keuken en uiteraard voor jezelf. Voor kleurrijk en creatief wonen, helemaal zoals je zelf wil. De wereld van Gusj draait om liefde op het eerste gezicht! #ohmygusj

Never Ever Blue

Never Ever Blue

work & companies | events

Never Ever Blue, een onvergetelijk evenement op Strijp.
Never Ever Blue kent Strijp als geen ander en organiseert in samenwerking met bewoners en ondernemers evenementen voor bedrijven en zakelijke relaties. Van bedrijfsfeesten tot creatieve brainstorms en van netwerkevents tot het verzorgen van een unieke vergaderlocatie! Elk event wordt op maat gemaakt, waardoor het perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen en interesses.

Wil jij samen met zakelijke relaties Strijp (nog) beter leren kennen?
Ga dan mee met een inspiratietour op Strijp! Tijdens de inspiratietour kom je ogen en oren tekort. Creatief talent, design, duurzaamheid, technologie, innovatie, food, retail en fun; je vindt het allemaal op Strijp-S en Strijp-T. Onder begeleiding van ervaren hosts van Never Ever Blue bezoek je samen met collega’s of zakelijke relaties interessante hotspots, inspirerende ondernemers en verborgen pareltjes. Met als take-away inspiratie, energie en nieuwe inzichten!

Never Ever Blue denkt graag met je mee!

MU

MU

culture

MU beweegt zich in de voorhoede van hedendaagse kunst op een van de meest innovatieve plekken van dit moment, Strijp-S in Eindhoven. Omgeven door start-ups en vooraanstaande hi-tech bedrijven, verkent MU de grenzen van hybride kunst en post-digitaal design, creatieve technologie en nieuwe media op zoek naar nieuwe netwerken, makers en betekenissen. MU laat zien wat kunst kan zijn in plaats van wat het hoort te zijn.

 

MU biedt nationale en internationale talenten de kans om een eerste grote presentatie in Nederland en Europa  te realiseren. MU initieert, coproduceert en presenteert avontuurlijke projecten van kunstenaars als WeMakeCarpets, Nelly Ben Hayoun, Rafaël Rozendaal, Lucas Maassen, Quayola, Liam Young en Cassils. Onze tentoonstellingen trekken een groot, overwegend jong publiek en dragen bij aan de creatieve industrie. 

Torenkamer

Torenkamer

work & companies

De Torenkamer is een speciale ruimte in het Klokgebouw en ideaal voor vergaderingen en presentatie, maar ook voor kleinschalige exposities en optredens.

 

De Torenkamer is 168m2 groot en heeft een maximale bezoekerscapaciteit van 128 personen bij lege vloeroppervlakte. Wanneer de meubels erin staan mogen er maximaal 84 personen binnen.

 

Huurders van het Klokgebouw en de Apparatenfabriek zijn van harte uitgenodigd om deze unieke ruimte te huren. Voor huurders van het Klokgebouw en de Apparatenfabriek geldt een speciaal huurtarief van €350,00. Deze prijs is inclusief schoonmaak- en afvalkosten.

Gebouw 52

Gebouw 52

culture

Gebouw 52, het adres voor BMX & Urban Culture

Gebouw 52 biedt onderdak aan een grote club creatievelingen die projecten, workshops, events en activiteiten op het boeiende terrein van urban culture, hip hop en urban sports. Daarnaast kan je hier terecht voor het huren van een ruimte voor ongeveer 300 personen in een heel creatieve en aparte omgeving.

Apparatenfabriek

Apparatenfabriek

work & companies

Eén van de drie indrukwekkende panden die in 1928 verrezen. De huidige Apparatenfabriek werd gebouwd als eerste radio-apparatenfabriek. Vandaag de dag zijn in dit gebouw ruim 100 ondernemers gevestigd. Bent u geïnteresseerd in het huisvesten van uw onderneming in de Apparatenfabriek of wilt uw eten welke ondernemingen zich er gevestigd hebben, bezoek dan de website van de Apparatenfabriek.

Yksi

Yksi

shops

Meubels, woonaccessoires, tassen, sieraden, kunst… De Yksiwinkel mag zichzelf een volwaardige lifestyle winkel noemen. Alles draait om Dutch Design: de producten worden bedacht, ontworpen en vaak ook gemaakt in ons kleine landje. Naast bekende merken zijn er uiteraard ook eigen ontwerpen van Yksi te koop.

In de Yksi Expo zijn wisselende tentoonstellingen te zien die design op inspirerende wijze verbinden met kunst, architectuur en technologie. Nederlands ontwerp staat altijd centraal.

 

Broet

Broet

culture

BROET opereert vanaf september vanuit NATLAB, samen met Plaza Futura én Baltan Laboratories. Dit betekent: flexibele filmsets waar naar hartelust gefilmd kan worden, een productiehuis met makers-mentaliteit, originele filmworkshops én de root van het EIndhovens Film Festival. BROET is er voor de jonge filmmakers, voor nieuw filmtalent, voor de makers die al heel wat op hun CV hebben staan én voor de filmliefhebbers. BROET zorgt voor een goede doorstroming naar de professionele filmwereld. Welkom bij BROET.

NatLab

smeltkroes van multi media en cultuur

NatLab

hospitality | culture

Natlab: smeltkroes van multi media en cultuur

 

Een parel op Strijp-S, dat was en is het Natlab. Vanaf het ontstaan in 1914, de vestiging op Strijp-S in 1923 en het vertrek naar de huidige High Tech Campus Eindhoven in 1966 ademt het Natlab historie.

 

In honderd jaar onderzoek en ontwikkeling eist het Natlab een nadrukkelijke hoofdrol voor zich op.

Het is de plek waar Philips onder andere de verlichting ontwikkelde, röntgenbuizen ontdekte, met de radio en tv onze communicatie veranderde en door het cassettebandje het spelen met geluid in onze huiskamers bracht.

 

Daarom is het Natlab als gemeentelijk monument ook nu een plek om te uit te blinken. Na een ingrijpende verbouwing met respect voor de oorspronkelijke architectuur herbergt deze historische plek nu filmhuis Plaza Futura, filmplatform Broet en Baltan Laboratories een instelling die acteert op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologische cultuur. Samen maken zij NatLab tot een uniek cultuur verzamelgebouw waar ook de culinaire noot niet is vergeten. Het grand café met zijn verrassende kaart biedt voor ieders verlangen een smakelijke oplossing.

 

PopEi

PopEi

hospitality | culture

PopEi is hét muziekcentrum voor Eindhoven en omgeving dat zich inzet voor bands en muzikanten die zich richten op popmuziek in de breedste zin van het woord.

PopEi richt zich van metal tot reggae en van rock tot dance. Dit doet PopEi door middel van het verhuren van repetitieruimtes, een divers programma in de concertzaal, de professionele opnamestudio, de afdelingen Custom & Repair en DTP, de samenwerking met educatieve partners en het muzikantencafé met uitgebreide lunchkaart. Iedereen kan bij PopEi terecht; van jong tot oud, van bands tot singer-songwriters en van beginnend tot gevorderd.

 

Leidingstraat

Leidingstraat

culture

De Leidingstraat blijft een belangrijk element op Strijp-S. De industriële pergola van 550 meter lang wijst de weg en legt verbindingen. Je kunt er overheen slenteren, of eronder lekker op een bankje of een terrasje gaan zitten. De Leidingstraat wordt aangekleed met stedelijk groen.

De bekende landschapsarchitect Piet Oudolf maakte het ontwerp voor de Leidingstraat. Eerder herontwikkelde hij met the High Line in New York een vergelijkbaar industrieel erfstuk. De oude, verhoogde spoorlijn die het Meatpacking District en Chelsea doorsnijdt, is nu omgetoverd in een prachtig publiek toegankelijk park.

Aangekleed met stedelijk groen, toevoegingen op bijzondere knooppunten en 's avonds attractieve verlichting: de Leidingstraat is echt een plek geworden die mensen gebruiken en waarderen, een reden om Strijp-S te bezoeken. Dit alles met respect voor de bestaande constructie en met behoud van de rauwe industriële uitstraling. Alle leidingen zijn dan ook behouden en herstelwerkzaamheden zijn alleen uitgevoerd als ze strikt noodzakelijk waren.

Keukenconfessies

Keukenconfessies

hospitality

Keukenconfessies, food design en eet concepten

Keukenconfessies is een samenwerkingsinitiatief van Maarten Lockefeer en Franke Elshout. Van licht chaotische workshops, tot strakke diners, van resto-bar op locatie tot 150 unieke lunchpakketjes. Keukenconfessies kookt op maat!

STRP

STRP

culture | events

STRP brengt kunst, technologie en experimentele popcultuur samen en verbindt dit aan een breed en vooral nieuwsgierig publiek. Met interactieve kunst, lichtkunst, robotics, performances, experimentele muziek en - film, lezingen en workshops biedt STRP een blik in de nabije en soms verre toekomst van onze door technologie gedreven cultuur.Hoogtepunt is de tweejaarlijkse biënnale, het meest veelzijdige indoor art & technology festival in Nederland en zelfs in Europa. Door het jaar heen organiseert het platform activiteiten waar zowel nieuwsgierig publiek als ingewijden zien en ervaren hoe bestaande nieuwe technologie van verregaande invloed zijn op onze beeldcultuur, populaire cultuur, kunsten, maar ook op ons dagelijk leven.

040 BMX Park

040 BMX Park

sports | kids

040 BMX Park is een unicum in wijde omgeving van Eindhoven en richt zich speciaal op de BMX Freestyle. 040 BMX Park biedt naast een indoor BMX park ook de mogelijkheid voor het volgen BMX lessen, kinderfeestjes, BMX workshops en -demonstraties. In het park, maar ook op locatie.

 

Basic Fit

Basic Fit

sports

Bij Basic-Fit vind je alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen sporten.

Uit onderzoek blijkt dat maar weinig sporters behoefte hebben aan "luxe" faciliteiten die een doorsnee sportschool biedt, zoals intensieve begeleiding, sauna en horeca. Toch betaal je daaraan mee. Bij Basic-Fit staat zelfstandig fitnessen met hoogwaardige fitnessapparatuur centraal, niet allerlei extra's. Zo houd je jezelf én je portemonnee in vorm.

 

Baltan Laboratories

Baltan Laboratories

culture

Baltan Laboratories combines innovative research and creativity. We explore the cutting edge between art, science, and technological culture, while bridging disciplines to create groundbreaking tools, applications, and ideas. We focus on what is ahead, the speculative and still unreal. By proactively taking the next step, we can clear a path towards a new and meaningful future.

 

Capital D

Capital D

work & companies

Capital D is een platform voor designers en designgedreven bedrijven, organisaties en kennisinstellingen in de Brainport regio Eindhoven.

Capital D (Design Cooperation Brainport) stimuleert en verbindt creatieve initiatieven ter versterking van de (inter)nationale reputatie op het gebied van toptechnologie en -design. Alle projecten die vanuit of met de organisatie worden ontwikkeld, hebben het doel om een zichtbare bijdrage te leveren aan de verbetering van het economische, culturele en sociaal-maatschappelijke klimaat.

 

OFFICE-S / VideoLab

OFFICE-S / VideoLab

work & companies

Het 8 verdiepingen tellende VideoLab is de bakermat geweest voor de allereerste DVD en Blu-ray speler van Philips. Dit voormalig ontwikkellaboratorium is omgetoverd tot een gebouw waar ondernemers zich kunnen huisvesten. Onder het label Office-S is dit gebouw inmiddels gevuld met een varia aan ondernemers. Office-S faciliteerd ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Bent u geïnteresseerd in het huisvesten van uw onderneming in het VideoLab of wilt uw eten welke ondernemingen zich er gevestigd hebben, bezoek dan de website van Office-S.

S-Clusiv

S-Clusiv

work & companies

S-CLUSIV is een verhuurconcept gevestigd in het Glasgebouw en het VideoLab. Het concept is bedoeld om ondernemers, die elkaar versterken in verschillende disciplines, te faciliteren in de behoefte om in een professionele omgeving klanten en relaties te ontvangen. Dit vertaalt zich in het beschikbaar stellen van exclusieve, volledig ingerichte werkplekken voorzien van een uitgebreid en flexibel servicepakket tegen een aantrekkelijke prijs. Bent u geïnteresseerd in het huisvesten van uw onderneming bij S-CLUSIV of wilt uw eten welke ondernemingen zich er gevestigd hebben, bezoek dan de website van S-CLUSIV.

PopEi DJ School

PopEi DJ School

kids | education & knowledge

De PopEi DJ School is onderdeel van Part of You/Rebelbass en een initiatief Centrum voor de Kunsten Eindhoven in samenwerking met de bekende Eindhovense DJ Lady Aïda (Rebelbass). De DJ school is haar vierde succesvolle jaar ingegaan onder de bezielende leiding van Aïda Spaninks, sinds 1985 wereldwijd actief als dj/producer Lady Aïda in de professionele muziekscene.

In de DJ-School kun je kiezen voor Turntablism, Beatmixen en Beatmixen Digitaal. Er zijn cursussen beatmixen voor beginners, gevorderden én beatmixen digitaal. Aan het einde van iedere de cursus krijg je de kans om voor publiek je dj kunsten te laten horen en ontvang je een certificaat.

Food @ Work

Food @ Work

hospitality

Food@Work is de horecaservice voor ondernemers van Office-S en gevestigd op de begane grond van het VideoLab. Ondernermers, maar ook bezoekers van Strijp, kunnen hier genieten van een goede kop koffie, een heerlijk broodje en de unieke ondernemers ‘vibe’ die er heerst.

Postmasters

Postmasters

shops

Postmasters Eindhoven is de printservice voor ondernemers en bewoners van Strijp-S. Postmasters is gevestigd op de beganegrond van het VideoLab. U kunt hier terecht voor advies over verpakken, verzenden, copyservice en alle andere diensten die Postmasters verleend.

4funkyflavours

4funkyflavours

shops

4funkyflavours is een Nederlands fashionlabel voor baby’s, kinderen en volwassenen dat sinds 2009 actief is met een geweldige originele look. Hip, vrolijk, kleurrijk zijn een paar kernwoorden die de kledingstijl van 4ff goed omschrijven.

 

In de Kids Store van 4funkyflavours op Strijp S tegenover het Ketelhuisplein is de nieuwste baby- en kindercollectie te verkrijgen. Het prachtige interieur van deze winkel is gebaseerd op flexibiliteit en beweegbaarheid. De rekken zijn gemakkelijk in hoogte te verstellen wat de winkel elke keer weer een nieuwe look kan geven

SAS-3

SAS-3

residences

Ongekende architectuur, comfortabele woningen en de perfecte balans tussen rust en dynamiek op Strijp-S. Een bijzondere omgeving. En je hebt nu de kans om er een heerlijk thuis te bemachtigen.

 

Royale appartementen
Kwaliteit staat centraal in de royale appartementen (± 94 m2) met eigen terras. De badkamer en keuken zijn luxueus afgewerkt en alles is gemaakt van hoogwaardige materialen.

 

Eigenzinnige stadswoningen
Met drie of vier etages, een ruime stadstuin en woonoppervlakten van 216 m2 en meer, kun je met een stadswoning op SAS-3 alle kanten op. Kijk voor ons openingsbod op www.sas-3.nl. Voor een scherpe prijs woon je in het creatieve hart van Eindhoven.

Fotoacedemie

Fotoacedemie

education & knowledge

De Fotoacademie is ruim 30 jaar geleden opgericht door een fenomeen in de fotografiewereld: Han Sieveking. Het is de grootste en meest ambitieuze particuliere hogeschool voor fotografie in Nederland.

In Eindhoven heeft de Fotoacademie gekozen voor een onderkomen in Strijp S, het nieuw te ontwikkelen culturele centrum. Op de 2e etage van het Videolab vind je alle faciliteiten als een zeer ruime studio, digitale werkruimtes met de nieuwste computers en diverse werk- en bespreekruimtes. Vanaf station Eindhoven brengt de nieuwste bus (401 en 402) van Nederland je in enkele minuten tot voor de deur, de auto kan in de directe omgeving geparkeerd worden.

Rock City institute

Rock City institute

education & knowledge

Rock City Institute biedt een MBO artiestenopleiding voor iedereen, die werkzaam wil zijn in de muziekindustrie. Rock City institute heeft een pop/rock profiel, maar daar is zeker ook ruimte voor bijvoorbeeld singer/songwriters. Ook de speciaal samengestelde docententeams zijn hier een afspiegeling van.

De driejarige niveau 4 opleiding leidt jongeren op tot vakbekwame muzikanten en zelfstandige ondernemers in de popmuziek. Het praktijkgericht onderwijs kenmerkt zich door centraal bandonderwijs, projectmatig werken en ondernemerschap. De opleiding kent 5 specialisaties:

- Drums
- Basgitaar
- Gitaar
- Toetsen
- Zang

RCI is gehuisvest in PopEi op Strijp-S. Deze locatie met diverse repetitieruimtes, een podium en een studio is een real-life omgeving te midden van (inter)nationale poppodia als Effenaar, Dynamo, PopEi en Altstadt.

Bosch Security Systems

Bosch Security Systems

work & companies

Bosch Security Systems, een divisie binnen de Bosch Groep, is een internationaal toonaangevend technologisch bedrijf voor beveiligings-, veiligheid en communicatieproducten, oplossingen en diensten.

 

In 2016 realiseerden de ongeveer 9000 medewerkers een omzet van 1,8 miljard EUR. Het doel is de beveiliging van personen, gebouwen en bezittingen. Het productportfolio omvat videobewaking, inbraakbeveiliging, brandmeld- en ontruimingssystemen alsmede toegangscontrole en managementsystemen. Professionele audio- en conferentiesystemen voor de overdracht van spraak, geluid en muziek completeren het productgamma. Bosch Security Systems ontwikkelt en produceert wereldwijd in haar eigen fabrieken. Op Strijp-S vindt ontwikkeling en verkoop plaats van videobewaking-, conferentie- en audiosystemen.

 

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. In 2016 realiseerden meer dan 390.000 medewerkers in de divisies Automobieltechnologie, Energie en gebouwtechnologie, Industriële technologie en Consumentenproducten een omzet van 73.1 miljard euro. De Bosch Groep is actief in meer dan 60 landen. Bosch heeft wereldwijd 59.000 mensen bij R&D afdelingen werken. De Bosch Groep bevordert met al zijn producten en diensten de levenskwaliteit van mensen door middel van innovatieve, nuttige en fascinerende oplossingen. Op die manier biedt het bedrijf wereldwijd “technologie voor het leven”.

MICROLAB

MICROLAB

work & companies

OFFICE-S

OFFICE-S

work & companies

Werken op Strijp-S is bijzonder, zoals de voormalige Philipsgebouwen dat ook zijn. Op Strijp-S wordt volop ontwikkeld op woon-, werk- en voorzieningenvlak, waardoor er een dynamische werksfeer heerst. Hier werken mensen die uitdagingen aangaan en zich betrokken voelen bij elkaar.

Het community-gevoel is sterk aanwezig onder de members van Office-S, waardoor er bijzondere samenwerkingsverbanden en kruisbestuivingen ontstaan. Wilt u onderdeel uitmaken en mee profiteren van het bloeiende ondernemersklimaat op Strijp-S? Neem dan nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

SX

sport media marketing

SX

hospitality | sports | work & companies

Het toch al zo bruisende Strijp-S, het terrein van de oude Philips-fabrieken in Eindhoven huisvest sinds de zomer van 2014 een bijzonder initiatief. Het historische pand SX (1914), de voormalige glasfabriek van de Eindhovense multinational, is omgetoverd in een ‘centrum voor sport, marketing en media’.

Initiatiefnemer Bob van Oosterhout, directeur van sportmarketingbureau Triple Double, licht toe: ‘de letter X staat voor kruisbestuiving, kruispunt, het vermenigvuldigen van activiteit én natuurlijk experience.

VEEM

VEEM

hospitality | culture | kids | events

Het karakteristieke Veemgebouw met zijn afgeronde hoeken, direct tegen de Beukenlaan bruist op elke verdieping!

 

Begane grond: Vershal het Veem.

 

Verdieping 4: De Loods. 

 

Verdieping 5: Duurzame Kost.

 

Verdieping 6: Honderd Expo.

 

Verdieping 7: Enversed Virtual Reality Center.

 

Verdieping 8/9: wisselende expo's, theater, events... voor interesse in deze twee ruimtes neem contact op met strijps@trudo.nl

Re-creare

Re-creare

shops

Met behulp van antieke, Japanse, zijden kimono's en traditionele elementen uit andere culturen recreëren (RE-CREARE) we deze elementen in unieke westerse actuele kleding, accessoires en interieur design.

Wij streven niet alleen naar het recyclen of herbruik van materialen, maar we streven er ook naar om culturele waarden te behouden. En, indien mogelijk, het behouden van herinneringen; herinneringen van degenen die de originele producten gecreëerd hebben of die ze in hun bezit hebben gehad.

Using pieces of Japanese (silk) kimonos and/or traditional elements from different cultures we RE-CREARE them into unique western-style clothing, personal accessories and interior design items.

Our objective is to do more than just recycle or re-use materials. We aim to merge cultural traditions and preserve memories from the creators or owners of the original pieces by passing them on to those who acquire one of our items.

¡Hola! Kinderkledingbank

¡Hola! Kinderkledingbank

shops

¡Hola! De hipste kinderkledingbank is een initiatief waar het kind altijd centraal staat. ¡Hola! is speciaal voor kinderen van 0-16 jaar, waarvan de ouders in de laagste inkomensgroep, uitkeringen vallen.

 

Een groep vrijwilligers runt de winkel en voert de regie over de dagelijkse gang van zaken. Zij doen dat samen met een groep medewerkers die een aandoening hebben binnen het autistisch spectrum. Zij maken binnen de kinderkledingbank gebruik van leer- en werkplekken.

 

Wil je bij ¡Hola! komen shoppen? Loop dan een keertje binnen op de Torenallee 55 (SAS-3). We leggen graag uit of en hoe je klant kunt worden.

 

Uiteraard zoekt ¡Hola! altijd kinderkleding in alle maten. Wil je wat kwijt? ¡Hola! is er blij mee!

Summa College

Summa College

education & knowledge

Het Summa College bestaat uit 22 scholen die ieder specifieke opleidingen, cursussen en maatwerk aanbieden.

Snelkookpan

Snelkookpan

culture

De Snelkookpan is een paviljoen, ontworpen door Ontwerpburo Van Eyck & Van der Lubbe. Het is het eerste initiatief in Plug In City. Deze ‘black box’ heeft vijf jaar lang gefunctioneerd als een mobiele bouwkeet voor het Stedelijk Museum in Amsterdam. Nu hij is neergestreken op Strijp S, doet hij voortaan dienst als een snelkookpan voor creatieve initiatieven. Het kan een ontmoetingsplek zijn om ideeën uit te wisselen, een plaats voor exposities en workshops, om een film te laten zien of een radioprogramma te maken. De zwarte houten doos is een multifunctionele module die alles heeft wat je nodig hebt: blue screen, high tech geluidsinstallatie en koffiebar!

Rugged Studio

Rugged Studio

sports

Dansschool van The Ruggeds in Eindhoven.
Topdocenten in dansstijlen HipHop, House Popping & Breakdance.

Plug In City

Plug In City

culture

Strijp-S heeft een gebied waar je allerlei mooie experimenten kunt doen. Als een proeftuin ligt Plug In City tussen gebouw Anton en skatehal Area51 in. Een braakliggend gebied van 2500 vierkante meter, waar van alles mogelijk is. In Plug In City kun je zelf iets bouwen, stapelen, vormgeven. Er is alle ruimte voor creativiteit op de enkele voorwaarde dat het veilig is. Een hele bijzondere, enkele hotelkamer bijvoorbeeld. Een paviljoen, attractie, atelier of kunstobject. Je betaalt geen huur, Trudo zorgt voor de infrastructuur van onder meer gas, water en licht (waarvan je het verbruik uiteraard wel zelf bekostigt). De beste ideeën mogen hun creativiteit de vrije loop laten en aan de slag gaan in deze kleine vrijstaat, deze kleine stad in een stad.

Additive Industries

Additive Industries

work & companies

Additive Industries wil 3D-printen gaan vertalen naar de industriële wereld, door een printer te ontwikkelen die het mogelijk maakt om metalen machineonderdelen te printen. 3D-printers worden nu nog niet gebruikt in industriële productielijnen, maar daar willen Jonas Wintermans en Daan Kersten van Additive Industries verandering in brengen.

Met het AddLab, een kennislab, kijkt het bedrijf samen met verschillende hightech bedrijven naar manieren waarop 3D-printen ingezet kan worden in de industrie. Parallel hieraan ontwikkelen ze bovendien ook hun eigen geïntegreerde industriële 3D-printer.

3D-printen is niet nieuw, zeker niet het printen van objecten uit polymeren (plastic materiaal). Over printen van metaal is daarentegen veel minder bekend. Door een laagje metaalpoeder aan te brengen en dat te bewerken met een laser, kun je een patroon maken door het poeder aan elkaar te smelten. Door dit laagje voor laagje te doen, kun je allerlei soorten vormen maken, die bijvoorbeeld met gieten, persen, draaien en frezen niet kunt maken.

Pastryclub

Pastryclub

hospitality

Van macarons tot heerlijke gevulde bonbons en van lekker ijs tot taarten: de Pastryclub heeft alles in huis op het gebied van patisserie, chocolade en ijs! Ondernemers Jurgen en Richard hebben een deel van de Machinekamer op Strijp-S omgetoverd tot een prachtige ruimte waar je aan de slag kunt met al deze heerlijkheden. Om ze zelf op te eten, maar ook om ze zelf te maken!

Pastryclub is naast een fijne plek om iets lekkers te eten, ook een ruimte waar je workshops kan volgen over patisserie, taarten, ijs of wat daar dan ook mee te maken heeft. Ook kinderen zijn welkom: zo bieden de heren bijvoorbeeld leuke programma’s voor een kinderfeest.

De prachtige locatie is ook beschikbaar voor feesten, meetings, borrels en presentaties, uiteraard met catering waarbij je je vingers kunt aflikken.

Onder de Leidingstraat

Onder de Leidingstraat

hospitality

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet meer per se naar de supermarkt: met de komst van Onder de Leidingstraat, een deli waar je de lekkerste en eerlijkste essentials van Strijp-S kunt kopen, is alles onder handbereik. De producten van Onder de Leidingstraat variëren van gewoon een bakkie koffie tot heerlijke Italiaanse pasta’s. Je kunt er stamppotjes krijgen, belegde boterhammen voor als je geen zin hebt om ze zelf te smeren, een lekker wijntje en een mooie borrelplank. Je mag zelf kiezen: mee naar huis nemen of gezellig onder de Leidingstraat opeten.

De producten van Onder de Leidingstraat zijn gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen en waar mogelijk van biologische oorsprong. Wat dacht je van een heerlijke soep, gemaakt van kromme, scheve of anderszins afwijkende groenten die anders weggegooid zouden worden? Zo help je ook nog eens mee om de voedselverspilling terug te dringen!

Intelligentia ICE

Intelligentia ICE

hospitality

Bij Intelligentia ICE proef je niet zomaar de standaardsmaken, al bieden ze die wel aan voor de liefhebber. Je kunt je zintuigen prikkelen met bijzondere smaken Italiaans ijs, zoals bijvoorbeeld kaviaar met witte chocolade, of ijs met yoghurt en komijn erin. Bovendien wisselt de selectie voortdurend en kun je continu nieuwe smaken uitproberen.

De ijssalon heeft bovendien een mooie bar waaraan je ’s avonds een heerlijk dessert kunt eten. Ook de nagerechten zijn zeker niet standaard en stimuleren je smaakpapillen!

Intelligentia Ice zit in gebouw Anton, onder de Leidingstraat tegen het Veemgebouw aan. Buiten is een modern terras waar je lekker kunt chillen, binnen een mooie inrichting met het thema ‘rough luxury’. Eigenaar Björn Cocu is maître-sommelier geweest, studeerde aan dé ijsuniversiteit van Italië en is daarnaast een gecertificeerde koffie- theekenner. Uiteraard kun je bij Intelligentia dus ook terecht voor heerlijke koffie en thee.

In de winter blijft de zaak gewoon open, maar ligt het accent meer op chocolade, taarten en patisserie.

Intelligentia Ice is open van woensdag tot en met zondag van 12 tot 23 uur. Als het lekker weer is (20+ graden), dan is de salon ook op maandag en dinsdag geopend.

studioRUIG

studioRUIG

shops

De drie mode-ontwerpsters achter studioRUIG begonnen in 2009 aan hun modelabel vanuit een studio aan de Kronehoefstraat in Eindhoven. Inmiddels is de startup uitgegroeid tot een bekende naam in de modewereld en hebben ze een prachtige winkel in gebouw Anton op Strijp-S.

 

Klaartje Glashorster, Inge Hendriks en Sophie Soons zijn ambitieuze ontwerpers die de tijdgeest vangen in eenvoudige, maar zorgvuldig ontworpen collecties. De kledingstukken stralen een androgyne sensualiteit uit met een sterk kleurgebruik en pure materialen. Met name leer is een bekend materiaal in de collecties van studioRUIG: geen enkel stuk is hetzelfde.

Dajé Couture

Dajé Couture

shops

Ontwerper Jeffrey Daniels begint in de Leidingstraat een zaak met zijn prêt-à-porter collectie en met maatwerk van kostuums, mantelpakken en andere gelegenheidskleding voor mannen en vrouwen. Er is een afdeling met luxe stoffen die per meter te koop zijn, maar waarvan ook maatwerk creaties gemaakt kunnen worden. De luxe confectielijn biedt gelegenheidskleding, maar daarnaast ook kledingstukken die passen in een meer casual garderobe.

Daniels studeerde Mode en Maatkleding aan de School voor Mode aan de ROC Eindhoven. Hij presenteerde meerdere eigen collecties van bijzondere gelegenheidskleding en heeft nu de stap gezet naar een eigen winkel.

Strijp CS

Strijp CS

work & companies

Strijp CS is een inspirerende kantoorruimte voor zelfstandige vakmensen met: flex- en vaste werkplekken presentatie- en overlegruimtes grote leefkeuken en gezamenlijke lunch.

Geïnteresseerd? Kom gerust eens langs tijdens voor een rondleiding of een middagje proefzitten. Alle informatie vindt u op de Strijp-CS website!

Blue Collar Hotel

Blue Collar Hotel

hospitality

In een van de meest kenmerkende gebouwen van Strijp−S, het zogeheten Klokgebouw, heeft het Blue Collar Hotel zich gevestigd. De karakteristieke elementen van dit robuuste en industriële pand zijn door het hele gebouw terug te vinden.

 

De transformatie van fabriek tot hotel heeft geresulteerd in een volume van maar liefst 186 slaapplaatsen. Verdeeld over een hostel bestaand uit een gemengde slaapzaal, een dames slaapzaal en vierpersoonskamers. Het hotel is verdeeld in twee− tot vierpersoonskamers en suites. Alle kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden, eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Natuurlijk beschikken ook alle kamers over flatscreen televisie en gratis WiFi.

 

Het hotel beschikt verder over een groot terras, ruime entree met restaurant en bar ⁄lounge, lift, 24 uurs receptie, een geluiddichte concert− ⁄theaterzaal inclusief podium, en een volledig uitgeruste vergaderzaal. En als klap op de vuurpijl bevindt zich op de bovenste verdieping Restaurant The Starlight Lounge met een spectaculair uitzicht over Eindhoven.

 

Het Blue Collar Hotel staat voor een laagdrempelig, levendig en stoer Rock & Roll Hotel met een eigentijds en eigenzinnig karakter waar belevenis en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Hier vinden met gepaste reg

Sint Lucas

Sint Lucas

education & knowledge

SintLucas ontwikkelt zich als een creative community die midden in de samenleving staat. SintLucas verbindt leerlingen, studenten en medewerkers met oud-studenten, het bedrijfsleven, andere scholen en culturele instellingen. Binnen en buiten de school, online en via social media, 24/7 en over de landsgrenzen heen werken wij samen aan een toekomst in de creatieve industrie.

 

Daarom zit SintLucas nu op Strijp-S. De school is in oktober 2016 geopend door de minister van Onderwijs Jet Bussemaker. De nieuwe school met de twee monumentale vleugels van het Natlab biedt in totaal zo’n 15.000 m2 onderwijsruimte. Hiermee komen 1900 leerlingen en 200 leerkrachten naar Strijp-S. De school heeft al samenwerkingsovereenkomsten gesloten met bedrijven in Strijp-S, waardoor leerlingen naast hun opleiding in de praktijk kennismaken met de creatieve industrie.

New Design Hunters

New Design Hunters

shops

New Design Hunters is de webshop (en concept store in Eindhoven) waar je unieke design woonaccessoires kunt vinden. Design accessoires die passen in iedere woning of kantoor. Zo vindt je er onder andere kussens, snij- en serveerplanken, tafels, banken, lampen en veel meer. De designers die hun waar verkopen via New Design Hunters zijn afkomstig uit heel Europa. Voorbeelden? Roon & Rahn, Skriver, Rath & Stock, Light Color Live, Trobla, Googawood, Stuff Design en Top Drawer.

 

 

Alleen nieuwe merken

Er worden zo ontzettend veel mooie en unieke producten ontworpen en gemaakt. New Design Hunters vindt dat zij alle aandacht verdienen. Het is immers best lastig voor beginnende designers om hun ontwerpen in de spotlights te krijgen. New Design Hunters wil hier graag een steentje aan bijdragen en heeft de inkoop hierop aangepast. Hierdoor zijn alle producten en merken die er te koop zijn nooit ouder dan vijf jaar.

Ondernemers-wandeling

Ondernemers-wandeling

sports | events

Lijkt het je niet heerlijk om met andere ondernemers of geïnteresseerden van Strijp-S in het bos te wandelen?

 

Elke donderdag start om 12.30 de “Ondernemerswandeling” vanaf het klokgebouw op Strijp-S. We wandelen in een kwartier naar het Philips de Jonghpark. Hier kan je zo lang als je wilt rondwandelen en op eigen initiatief teruglopen.

 

Zo kun je eens op een andere manier met elkaar kennis maken. Je weet nooit wat voor moois daar weer uit kan bloeien:)