News11.06.24

Start van de laatste fase Strijp-S: Design District van start

Wonen, werken en ontmoeten

Strijp-S Fase 4 biedt ruimte voor circa 1.500 woningen, 45.000 m² aan werkruimte, 3.500 m² aan publieksgerichte functies en 3.500 m² aan recreatieve voorzieningen en evenementen. Er wordt een divers aanbod aan woonvormen gecreëerd voor een brede, dynamische doelgroep, met speciale aandacht voor gezinnen. Het aanbod omvat koop- en huurappartementen, woningen met een tuin, en stadswoningen. De architectuur en openbare ruimte zullen variëren, elk met een eigen unieke sfeer en karakter. In de komende jaren worden de bestaande gebouwen geleidelijk en toekomstbestendig getransformeerd. Het laten doorgroeien en ontwikkelen van de huidige ondernemers is hierbij van groot belang; de mogelijkheden binnen DONNA spelen hierin een cruciale rol, waardoor bedrijven en gemeenschappen nu al kunnen anticiperen en tijdig kunnen doorstromen.

Park Strijp Beheer, in samenwerking met VolkerWessels, de gemeente Eindhoven en de ontwikkelpartners van Strijp-S, zet de transformatie van het gebied voort. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de uitwerking van de eerste bouwplannen voor het gebouw Microlab en de bouw van een parkeergarage met daarboven sociale woningen van Woonbedrijf.

 

Eerste werkzaamheden

De eerste werkzaamheden zullen naar verwachting dit najaar van start gaan met het bouwrijp maken van het terrein, waaronder de gedeeltelijke sloop van Microlab. In het eerste kwartaal van 2025 kan vervolgens de bouw beginnen van de ondergrondse parkeergarage en het daarboven gelegen woongebouw van Woonbedrijf.

Share